Pub kviz Diplomac - Liga 2020.

Od 6.2.2020. g. Pub kviz Diplomac starta u obliku studentskog projekta kao liga natjecanje. Odigrat će se 10 kola u periodu 6.2. do 4.6.2020.g. uz bogat fond nagrada za pojedinačne i ukupne pobjednike, ali i one sa manje znanja i sreće.

Voditelj kviza bit će kao i dosad gdin Cukina, a pravila su jednaka za svih 10 kola i neće biti iznenađenja ;o) Kviz je prije svega namijenjen studentima pa studentskim ekipama dajemo prednost kod prijava. Nažalost iz dosadašnjih iskustava smo svjesni da je takvih ekipa malo te ostatak prostora ostavljamo građanstvu koje je također više nego dobrodošlo sa prijavama za natjecanje. U nastavku dajemo glavne propozicije.
Princip i pravila natjecanja:
Ukupno sudjeluje maksimalno 10 ekipa.
Prednost pri sudjelovanju imaju studentske ekipe, a ostale ekipe će se moći uključiti u ligu prema vremenu prijave.
Termini održavanja su kako slijedi:
1. kolo -   6. 2.
2. kolo - 20. 2.
3. kolo -   5. 3.
4. kolo - 19. 3.
5. kolo -   2. 4.
6. kolo -  16.4.
7. kolo -  23.4.
8. kolo -    7.5.
9. kolo - 21. 5.
10. kolo - 4. 6.
Svako kolo sastoji se od 3 kruga sa minimalno 10 (deset), a maksimalno 20 (dvadest) pitanja.
Članovi i ime ekipe:
Ekipe mogu biti sastavljene od maksimalno 4 redovna i 2 zamjenska člana te se imena i prezimena članova kao i ime ekipe prijavljuju voditelju na početku lige. Na pojedinom kvizu ekipu mogu predstavljati maksimalno 4 člana. 2 ili više ekipa ne mogu nastupati na kvizu pod istim imenom te će u slučaju istog imena prednost u nazivanju imati ekipa koja se prije prijavila.
Bodovanje:
Svako kolo bilježi se za svaku ekipu pojedinačno osvojeni bodovi te se od njih forimira poredak (tabela) ekipa. Prema mjestu na tabeli dodjeljuju se bodovi za pojedino kolo. Tako prva ekipa osvaja 10 bodova, druga 9, treća 8 i tako svaka slijedeća po bod manje do zadnje ekipe koja osvaja 1 bod. Konačni rezultati lige će se računati prema 8 najboljih rezultata svake ekipe iz 10 odigranih kola. Pobjednik je ekipa koja skupi najveći broj bodova.
Slučajevi izjednačenja:
Ukoliko su na kraju pojedinačnog kviza dvije ili više ekipa osvojile isti broj bodova poredak će se odlučiti dodatnim pitanjem (pitanje procjene) koje postavlja voditelj.
Ukoliko su na kraju lige dvije ili više ekipa izjednačene po broju bodova, poredak će se formirati na osnovu podatka o zbroju ukupno osvojenih pojedinačnih bodova iz svakog kola.
Nagrade:
Za svako kolo dodjeljuju se nagrade za prvo, drugo i predzadnje mjesto. Nagrada za 1.mjesto je jumbo pizza Pizzerije Tiffany, za drugo piće po izboru za svakog člana ekipe iz Internet caffea SC-a, a za predzadnje 1 zmajska piva po članu ekipe.
Na kraju lige dodjeljuju se nagrade za ukupni poredak i to za prvo mjesto – bon putničke agencije KA travel u iznosu 2.000,00 kn, za drugo mjesto večera za sve članove ekipe u restoranu DP- Mrežnička kuća i za predzadnje mjesto jumbo pizza Pizzerije Tiffany.

Tijekom svakog kola su osigurane grickalice za ekipe!