Studentski Centar Karlovac

OBAVIJEST STUDENTIMA SEZONCIMA

30.08.2019 | 21:59

Svi studenti koji planiraju ili već znaju da će raditi preko ljeta na moru (osobito kada   je riječ o njihovom prvom sezonskom poslu), moraju pripaziti na sljedeće:

Ugovor o obavljanu studentskog posla sklapa se prije početka posla.

Na Ugovoru se definira vrsta i mjesto obavljanja posla, početak i očekivano trajanje posla, neto cijena sata ili količine posla te druge naknade (ako ih ima).

Definirani Ugovor mora biti potpisan i pečatiran od strane naručitelja posla (poslodavca) i potpisan od strane izvršitelja posla (studenta). Obzirom da postoje dva potpisa na ugovoru, riječ je o gornjem potpisu. Donji potpis stavljate na ugovor kada ste suglasni sa satnicom i cijenom, upisanima u donji dio ugovora koji se zove Izjava izvođača. 

Ugovor potpisan od strane studenta i poslodavca je garancija da su sve strane prihvatile uvjete Ugovora o obavljanju studentskog posla te da studenta štiti novi Zakon o obavljanju studentskog posla. Zato je nakon gornjeg potpisa studentu najbolje treći primjerak ugovora uzeti sebi.

Ukoliko nema potpisa kao što je navedeno, Studentski servis nije u mogućnosti djelovati u slučajevima kada poslodavac ne ispuni svoje obaveze prema studentu.

Nažalost poučeni nekim lošim iskustvima iz prošlih godina savjetujemo Vas da pripazite, kako se ne bi našli u neugodnoj situaciji i od savršenog ljeta dobili ono koje ne želite pamtiti!

Ipak, veseli spoznaja da je velika većina poslodavaca kao i studenata vrlo korektna u preuzimanju svojih obaveza te se posao obavlja na zadovoljstvo svih uključenih strana.

Pozivamo sve poslodavce i studente kojima nisu jasne spomenute odrednice novog Zakona o obavljanju studentskog posla da nam se obrate osobno, telefonski ili putem maila.

Unaprijed zahvaljujemo!


Studentski dom Karlovac od 1. srpnja do 1. listopada postaje Hostel Bedem.

Korisni linkovi

  • carnet logo
  • srce logo
  • vuka logo
  • Studomat