Studentski Centar Karlovac

Karlovački programeri i inovatori

04.10.2017 | 13:58

Dragi studenti,

  čast nam je pozvati Vas u utorak 10.10.2017.g. od 18 h na predavanje koje će se održati u organizaciji Studentskog centra Karlovac i karlovačke grupe programera okupljenih pod imenom Karlovac Developers Meetup.
  Zvijezda prvog dijela predavanja bit će mladi Karlovčanin Albert Gajšak i njegovi projekti. U kratkom vremenu Albert je od nadarenog robotičara uzletio do statusa medijske zvijezde. Ideja koju je pretvorio u uspješan projekt te osnovao tvrtku, otvorila je široke perspektive. Albert danas živi brzo i dinamično. Njegovo predavanje dolazi par dana nakon pobjede na najuzbudljivijem natjecanju ideja u regiji - BUGovom Idea KnockOut natjecanju. Svoja iskustva iz projektima bogate prošle godine podjelit će sa nama. Što je MAKERbuino, što sve treba za uspješnu Kickstarter kampanju, kako je to naručivati dijelove iz Kine i slagati finalni proizvod u Karlovcu, iskustva sa StartUp natjecanja - puno je tema o kojima možemo pričati s Albertom...
 Drugi dio predavanja je nešto specjaliziraniji i nosi naslov Coding Dojo - vježbaonica za programere te predstvalja druženje programera koji vježbaju rješavanje programskih zadataka, kako bi poboljšali svoje vještine.

  Cilj ovih predavanja je u neformalnom i ugodnom okruženju Internet caffea Studentskog centra približiti široj publici, a posebice učenicima i studentima, informatiku, programiranje kao i STEM tehnologije (science, technology, engineering and mathematics). Navedene tehnologije i discipline sve su češće u medijima ali i našim svakodnevnim životima kroz praktičnu primjenu u kompjuterima, autima, pametnim telefonima i drugim uređajima koje koristimo. One predstavljaju perspektivu i otvaraju nebrojene mogućnosti za mlađe naraštaje zbog velike potražnje za ovakvom vrstom znanja kao i potencijala osnivanja vlastitih startup tvrtki. One su zasigurno i budući zamašnjak rasta gospodarstva Karlovca, Karlovačke županije i Hrvatske u cjelini. Želimo da naš prostor Internet caffea bude prepoznat kao mjesto susreta i suradnje, svojevrsnog coworking space-a za sve mlade ljude koji imaju ideje, volju i želju za pokretanjem projekata.